Madrid – Micropolix și churros

Toată luna februarie am călătorit cu mama. Prima săptămână la Bansko (am scris aici despre nu așa frumoasa experiență de la ski), iar apoi am plecat spre țările calde, adică spre Maroc. Am făcut o glumă de escală în Madrid unde am stat 5 zile și ne-am îndopat cu churros. Da experiența cea mai cea a fost că m-am „angajat” în Micropolix – orașul copiilor.

Vă spun, Madridul merită vizitat. Oamenii sunt vorbăreți și prietenoși, multe muzee de văzut și piețe de vizitat. Totul presărat cu pauze de churros – celebra gogoașă spaniolă.

La Micropolix am ajuns după un drum lung de 2 sau 3 metrouri. După ieșirea din metrou am mai mers vreo 15 minute și am zărit clădirea galbenă care adăpostește fantasticul oraș al copiilor.

Ne-am cumpărat bilete (deloc ieftine 16,9 Euro pentru copii, 9,9 Euro pentru adulți) și am intrat cu o hartă care ilustra cele două etaje. În acest oraș, copii erau cetățeni: ei munceau la pompieri, magazin, veterinar, TV, firma de dublaj desene, curierat, spy agency. Cu banii câștigați din fiecare activitate, îți poți cumpăra distracții sau poți să te înscrii la școala de șoferi. Practic un orășel în care puteai experimenta rolul de adult.

Cum am câștigat bani, numiți EURIX?

 • m-am angajat la curierat și am livrat o servietă la maternitate. Am luat ștampila de primire și am revenit la curier pentru salariul de 50 eurix.
 • am fost spion la Micropolix Intelligence Agency după un training de pregătire (mai mult fizică). Ca spion am primit taskul să merg la carturi și să notez diferite info: câți adulți erau, câți copii, dacă aveau voie neînsoțiți în activitate. Alți 50 eurix câștigați.
 • am dublat o secvență din Alvin & the Chipmunks cu mami, vocea a doua. Am primit 60 eurix.
 • am făcut de două ori traseul (foarte ușor) de la Desafio de la Torre, am primit la final 30 eurix

Ce am făcut cu banii?

 • am făcut școala de șoferi și mi-am luat carnetul. Nu am înțeles mai nimic la proba teoretică pentru că instructorul vorbea doar spaniolă, am trecut (nu știu cum) de proba practică pe simulator și apoi m-am dus la Primărie și mi-am luat carnetul (înaintea lui mami care nici la 32 de ani nu șofează 😛 ) După toate aceste etape, am stat mult la coadă ca să șofez în Red Vial, pe bune!
 • i-am depus pe restul la bancă pentru că time was up!

Micropolix e fantastic însa are două minusuri: toate activitățile sunt în spaniolă și este deschis numai în weekend. Vă invit să mergeți cu prima ocazie, dacă nu sunteți convinși, vizitați site-ul https://micropolix.com/

Ce am mai făcut în Madrid?

 • am fost la piață 🙂 dar nu orice piață, ci tipica mercado – adică piața spaniolă în care mănânci, bei și admiri.

 • ne-am plimbat pe străzile și aleile din centrul vechi.
 • am văzut expoziția Andy Warhol – un artist nebun cu idei geniale. M-a inspirat și am făcut și eu o lucrare în stil Warhol, am lăsat pupici cu ruj pe o hârtie igienică :))

 • am mâncat mic dejun bestial: chiflă cu chorizo, suc de portocale proaspăt stors (până în acel moment era cel mai bun din viața mea, dar următorul băut în Marrakesh de la Abdu le-a luat pe toate), omletă spaniolă cu cartofi (nu era senzațională). Mami s-a răsfățat cu ceva tipic: pâine integrală prăjită pe care și-a pus ulei de măsline și suc proaspăt de roșii. S-a lins pe degete!
 • mi-a căzut un dinte 😛
 • am mâncat 26 de churros 🙂

Hasta la vista, Madrid!

Povestește-le și prietenilor:

You may also like