Sharon M. Drapper: Din capul meu // Carte // Editura Arthur // Traducere Iulia Arsintescu

Hey, va recomand o carte minunata, scrisa foarte bine, iti umple capul cu tot felul de intamplari din care putem invata, noi, copiii, cum e „viata reala”…

 

 

5 motive pentru care va recomand sa cititi de capul vostru „De capul meu”, de Sharon M. Draper:

  • Este scrisă foarte în detaliu (adică îți explică totul în amănunt) dar în același timp nu este deloc enervant sau plictisitor.

  • Este presărata cu câte puțin din toate sentimentele pe care le poate avea un om citind-o (bucurie, frică, entuziasm, mândrie, poftă, uimire…)

  • Arata că copii cu probleme nu sunt atât de diferiți de noi dar suferă de ca un fel de răceala care nu se poate vindeca dar se poate rezolva.

  • Este o carte care ne va face sa întelegem ca oamenii diferiți pot fi chiar mai buni decât noi și să aiba unele simțuri mult mai dezvoltate decât noi.

  • Cartea are în ea multe răspunsuri la multe întrebari care probabil ni le punem zi de zi.

 

 

Sinopsis:

Melody este o fetiță de zece ani si trei sferturi care suferă de sinestezie-boala în care asociază culori sunetelor și simte mirosuri când ascultă muzică, are o memorie excelentă nu poate vorbi doar cu ajutorul unui aparat special, se poate misca doar foarte puțin si uneori are apucături în care nu se poate controla si da cu mainile si cu picioarele in toate directiile. Cu toate astea merge la o școala normală deși într-o clasă pentru copii speciali, însa se ivește oportunitatea de a face câte o ora de muzică cu o clasa normală unde a cunoscut-o pe Rose, prietena ei, Conor, Claire, prietena lui Molly care erau foarte urâcioase cu ea, și mulți altii. Ea, Rose, Conor si Claire participă la un concurs de logică unde și castigă! Urmeaza să meargă la Washington DC iar dacă castigă la Buna dimineata America, doar că echipă nu îi  spune și pleacă cu un avion mai devreme. Caștigă locul nouă și, la școală își cer iertare față de Melody, chiar si Claire își cere scuze. Melody nu se supără și decurge totul foarte bine în continuare!

Sper că o sa vă placa la fel de mult ca și mie!

 

 

Unde o cumparati?

Povestește-le și prietenilor:

You may also like