Profesorul Miracol ATELIERUL dorințelor SECRETE – Susan Niessen

Hey, tocmai am terminat cartea Profesorul Miracol ATELIERUL dorințelor SECRETE, de Susan Niessen, si  mi-a placut foarte mult! Am citit-o in 2 seri, inainte de culcare. Tocmai ce a inceput vacanta mare si m-am refugiat la domiciliul din Sfantu Gheorghe, unde voi ramane pe perioada verii impreuna cu tati. E un oras mic si linistit, asa ca voi citi pe indelete!

 

Profesorul Miracol ATELIERUL dorințelor SECRETE este o carte nici mare, nici mica, se citeste usor, are 143 de pagini. Literele sunt mari, spatiile dintre randuri si mai mari, in mod normal o asemenea carte daca ar fi scrisa pentru „oameni mari” – nu ar depasi 60 de pagini. Asa ca o puteti citi linistit in cateva ore pe o banca, in parc.

Scurtă descriere

Un nou vecin misterios apare în casa de pe Strada Pițigoiului nr.7, însă cu el vin și mistere și întâmplări haioase. Iata sapte dintre ele:

  • „Cum se face, bunaoara, ca maica-ta vine in bucatarie exact in momentul in care ti-ai infipt degetele in borcanul cu Nutella?”
  • „Si-apoi ii povesteste toata istoria, pornind de la pachetul partaitor si terminand cu penibila intalnire.”
  • „Scoate un ragait de satisfactie rautacioasa.”
  • „N-avusese in viata lui probleme sa fure o biciclata – dar una care care sa-i dea un pumn in burta nu mai intalnise niciodata.”
  • „Pasarea se așază pe stinghia din fata casutei de lemn, si ciripeste: E ora patru! In cinci minute incepe Calugarita Melania isi cauta norocul. Va rog, comutati pe programul doi.”
  • „Usita sare in laturi, pasarea iese fâlfâind din aripi, se aseaza pe stinghie si incepe: E ora unsprezece si cincizeci. In zece minute trebuie sa curatati cartofii. Doamna Baniță tresare, speriata. Rebusul cade pe covor. Caietul cu cuvinte incrucisate a cazut! – ciripeste pasarea. Va rog, ridicati-l!”
  • „Intr-o buna zi, a gasit sub pat, uitata de ceva vreme, o punguta cu dropsuri de ragait.”

Sa continuam: toata lumea o i-a razna din cauza invențiilor acestuia: pe doamna Baniță o scoate din sarite ceasul care îi spune tot ce sa faca si ce sa nu, pe domnul si doamna Moise îi enervează inghititorul de sunete care scoate sunete oribila care-ti irita timpanele, rucsacum inacapator al Clarei nu mai scoate lucrurile afara, iar centura de siguranata a lui David nu-l mai protejeaza nici pe el, nici bicicleta lui. Totul este o catastrofa, iar profesorul Miracol dispare fara urma…

 

Parerea mea despre carte

Plina de mister si aventura, cartea mi-a placut deoarece are multe chestii amuzante. O recomand pentru stilul placut al scriitoarei Susan Niessen, chiar daca pe alocuri traducerea mi s-a parut cam „veche”.

Info carte

Profesorul Miracol ATELIERUL dorințelor SECRETE – Susan Niessen

Ilustratii de Nina Dulleck

Traducere de Sanda Stiehler-Chiose

Editura Aramis, Bucuresti 2017

Redactare: Laurea Udrea

DTP: Simona Banica

ISBN: 978-606-706-603-6

Link: http://www.edituraaramis.ro/carte/profesorul-miracol-atelierul-dorintelor-secrete–i19176?sess_id=scmbre0ja91fkjhqq0gphkh5c7

Povestește-le și prietenilor:

You may also like