La sfârșitul lunii mai m-am întors din Cipru și v-am promis că o să vă povestesc cum a fost. Am fost prima oară în Cipru acum 2 ani și jumătate, in octombrie 2014 (am povestit cum a fost aici) și am revenit în această vară pentru că plaja și water park din Ayia Napa. Acest post îl voi scrie doar despre World Water Park Ayia Napa pentru că ziua petrecută la acest water park a fost cea mai tare din toată excursia.

Eu am mai fost la Therme București, Aqua Park Brașov și la un parc de apă din Viena, deci am cu ce să compar.

În primul rând, World Water Park este cel mai mare parc cu tematică din Europa – adică toate distracțiile, topoganele și atmosfera erau legate de zeii Greciei antice. Când am ajuns acolo am văzut că este un loc perfect pentru distracția întregii familii: copiii se dau în topogane și participa la mici aventuri, părinții se pot da și ei în topoganele (mari), în piscine dar mai ales pot sta liniștiți la soare deoarece parcul este plin de salvamari și apa este super curată.

4 chestii care mi-au plăcut la World Water Park Ayia Napa

Topoganele – bineînțeles. Erau peste 20 de topogane cu apă, doar în 2 nu puteam urca (trebuia să am peste 140 cm). M-am dat în Phaethon’s Flume, Appolo’s Plunge, Trojan Adventure, dar cel mai tare m-a șocat Aeolos Whirpool. Te urcai pe scări foarte sus, îți făceai curaj să te arunci într-o cădere plină de adrenalină (întuneric în care cazi în gol), ajungeai într-o spirală în care te învârteai și apa îți intra în ochi și aproape nu te mai simțeai …în viață. După care aterizai prin gaura pâlniei într-o piscină plină cu apă de 2m.

Piscina cu valuri Nu înțelegeți că erau valuri din acelea mici care abia te legănau. Erau ditamai valurile care te înecau, te băgau sub apă și abia îți trăgeai respirația.

Minotaurus Labirynt – un balon mare cu 5 funii legate în vârf pe care te cățărai iar când ajungeai sus te aruncai să plonjezi pe balonul ud. Uitați-vă în filmulețul de mai jos ca să vedeți exact cum a fost. Alte jocuri pentru copii erau 3 curse: în două, te țineai de o funie sus și mergeai pe butuci sau crengi plutitoare, iar a treia era o cursă cu obstacole în care m-am imaginat că sunt agent secret care încerca să intre într-o bază secretă fără să fiu atinsă de apă.

Lazy River – m-am pus cu mami pe colace de plastic și ne-am lăsat duse de un râu prin jurul parcului, pe sub poduri și pe lângă statui cu zei și plante exotice. Ne-am simțit foarte relaxate (ca niște leneșe 🙂 )

3 lucruri care pot fi îmbunătățite:

mâncarea – hamburgerul pe care mi l-am luat era doar carne + ketchup + chiflă 🙁

tratamentul la picioare – pești care-ți mâncau pielea moartă: am stat 10 minute cu picioare printre pești care mâncau pielea moartă dar nu s-a prea văzut efectul – am rămas cu piele moartă pe călcâie și degete și fără 10 euro

vrem mai multe zone dedicate zeițelor nu numai zeilor. Singura era o piscină micuță numită Aphrodite Bath (în care a stat și mami 2 minute 🙂 ) Din fericire am o soluție pentru proprietari:

Arătăți-le părinților acest interviu cu Konstantina în care povestește despre parc și rezervați-vă bilet spre Cipru! Noi am zburat cu Wizzair foarte ieftin, vă povestesc mai mult într-un alt post.

Citiți mai mult despre World Water Park: www.waterworldwaterpark.com

Povestește-le și prietenilor:

You may also like